Főoldal‎ > ‎

Aktualitások

2012 szeptember 6-án Olaszországban, Varese-ben a Villa Recalcati parkjában és kiállító tereiben megnyílt Farkas Ádám önálló kiállítása.
A bemutató címe: KŐHAJLÁSOK, olasz fordításban: Curvatura di pietra.
Az évszázadokon át milánói "Versailles"-nak nevezett Recalcati palota ma megyeháza, a Provincia di Varese székháza. A 400 éves parkja közpark, ahol évente egy-egy ismert szobrászművész  kiállítását teszi lehetővé a "Scultori a Villa Recalcati" sorozatban Varese Megye Közgyűlése.
A Curvatura di pietra kurátora Gaetan Cassina, a Lausanne-i Egyetem művészettörténész profasszora.
A megnyitón megjelent és köszöntőt mondott magyar részről Manno István főkonzul, és Szőcs Géza író, volt kulturális államtitkár,
olasz részről Francesca Brianza igazgató asszony és Silvio Monti képzőművész, aki 2013-ban Budapesten fog kiállítani, majd Matteo Fedeli milánoi hegedűművész adott koncertet Antonio Stradivari 1726-ban készült hegedűjén.
A kiállítás megtekinthető okóber 21-ig, cím: Villa Recalcati - Varese, Piazza Liberta 1.


Vareseben a Villa Recalcatiban megnyílt kiállítás mellett a Spatio Lavit Galéria is Farkas Ádám munkáit prezentálja. 7 szobor és 16 rajz került a falakra. Alberto Lavit, a galéria tulajdonosa Laura Orlandi milánói művészettörténészt bízta meg a kurátori feladatokkal.
Az oldal szerkesztés alatt.